Meddelar Facebook skärmdumpar?
Oavsett om du vill ta skärmdumpar av ett viktigt meddelande i en grupp, en bild som innehåller information i en händelse eller bara en rolig meme i en story, kanske du vill veta om din operation är privat och inte kommer att varna den andra personen. Du behöver säkert ett definitivt, aktuellt svar på frågan ovan: Meddelar Facebook när du tar en skärmdump av en story, ett inlägg, en profil eller ett meddelande?

Det första avsnittet kommer att diskutera Facebooks nuvarande policyer för aviseringar om skärmdumpar. Det korta svaret är rungande. Nej.
Facebook skickar inte aviseringar för de flesta skärmdumpar på plattformen. Detta inkluderar innehåll i alla typer av dagliga inlägg, Stories, Reels, Events och till och med profilbilder. Till skillnad från Snapchat arbetar Facebook med en mer öppen delningsfilosofi och fokuserar inte på kortlivade meddelanden med aviseringar.
Nej. Facebook meddelar inte användare (de som publicerat originalinnehållet) när du tar en skärmdump av deras Story, oavsett om det är ett foto, en text eller en videostory. Detta kan vara det vanligaste problemet.
Även om du ser en Story som bara har varit uppe i 24 timmar kommer din skärmdump av den inte att varna andra. Denna policy gäller både Facebook-appen och de integrerade Stories i Facebook Messenger. Dessutom kommer de inte att få några varningar eller meddelanden om den, även om du skärmspelar någons storyvideo.
När det gäller att ta en skärmdump av känsligt eller personligt innehåll, till exempel en profilbild på ett konto, ett foto i ett album eller ett inlägg på din tidslinje, kanske du undrar om det finns någon risk.
Sanningen är den att Facebook inte spårar användarnas handlingar på sin plattform. De kommer inte att meddela användare när du tar skärmdumpar av standardinnehåll. Detta inkluderar alla inlägg, evenemang, reels, foton, videor, profilbilder och annat. De nuvarande Facebook-policyerna fokuserar fortfarande på användarkontrollerade sekretessinställningar.
När du tar en skärmdump av en vanlig textkonversation i Facebook Messenger får den andra personen ingen avisering eller varning. Men om Försvinner meddelanden (tidigare känt som Vanish Mode eller Secret Conversations) har aktiverats av dig eller den andra personen i chatten, kommer den andra personen inte att meddelas när du tar en skärmdump.
Dessa end-to-end-krypterade chattar är specifikt utformade för ökad integritet. I "Vanish Mode" spåras alla skärmdumpsåtgärder av Facebook. När du tar en skärmdump kommer den andra personen inte att meddelas via ett systemmeddelande i chattfönstret. Du bör använda denna integritetsfunktion noggrant.
I de flesta fall kan du ta skärmdumpar på Facebook. Som du kan se ovan kommer dina handlingar att spåras av appen/plattformen om du inte har aktiverat funktionen Försvinnande meddelanden. Så oavsett om du vill ta en profilbild, spela in en Reel- eller Store-video eller ta en skärmdump av en konversation, kan du säkert göra det. Den andra personen kommer inte att meddelas. Det finns några pålitliga sätt att ta skärmdumpar på Facebook. Kolla in de två metoderna nedan för högkvalitativ och diskret skärmdumpning.
De flesta användare använder de inbyggda skärmdumpsverktygen på sin telefon eller dator för att fånga och spara Facebook-innehåll, till exempel foton, vanliga inlägg, meddelanden och mer. Detta anses ofta vara det snabbaste och mest effektiva sättet att ta skärmdumpar.
Om du vill fånga långa rullande sidor, spela in en Facebook-video eller behöver avancerade redigeringsfunktioner, har systemgenvägar begränsningar. Du kan prova att använda ett professionellt skärmdumpningsverktyg som Aiseesoft Screen RecorderDen kan fungera som ett "spökinspelningsverktyg" som låter dig spela in eller ta en skärmdump av vad som helst på din skärm utan att spåras av Facebook eller andra plattformar.
100 % säker. Inga annonser.
100 % säker. Inga annonser.
Aiseesoft erbjuder en dedikerad Telefoninspelare så att du kan ta en skärmdump av Facebook på dina iOS- och Android-enheter. Den kan spegla din telefonskärm till datorn för inspelning.
Fråga 1. Meddelar Facebook om skärminspelningar?
Nej. I de flesta fall meddelar Facebook dig inte när du spelar in. Plattformen behandlar skärminspelningar på samma sätt som skärmdumpar. På samma sätt är det enda undantaget under en chatt i Vanish Mode (försvinnande meddelanden aktiverade).
Fråga 2. Kan någon se om jag tar en skärmdump av deras försvinnande foto?
Ja. Som nämnts ovan, när funktionen Försvinnande meddelanden är aktiverad, får du bara se innehållet. Om du tar en skärmdump kommer Facebook att meddela avsändaren.
Fråga 3. Var kan jag aktivera Försvinnande meddelanden?
Öppna Facebook Messenger-appen eller tryck på Messenger-ikonen i Facebook-appen. Gå till chatten där du vill aktivera Försvinnande meddelanden. Tryck på profilnamnet för att visa relaterade chattinställningar. Du kan skrolla ned för att hitta alternativet Försvinnande meddelanden. Aktivera det genom att välja 24 timmar.
Slutsats
Efter att ha läst den här guiden kan du lära dig de senaste policyerna för skärmdumpsaviseringar från 2026 för Facebook Stories, profiler, meddelanden och mer. Generellt sett kan du ta skärmdumpar på Facebook utan rädsla för att bli spårad. För de flesta handlingar på plattformen, inklusive skärmdumpar på inlägg, Stories, Reels, profiler och vanliga Messenger-chattar, finns det ingen avisering eller varning. Återigen, det enda stället du bör vara försiktig är i Messenger när försvinnande meddelanden har aktiverats.
Aiseesoft Screen Recorder är den bästa skärminspelningsprogramvaran för att fånga alla aktiviteter som onlinevideor, webbkamerasamtal, spel på Windows / Mac.
100 % säker. Inga annonser.
100 % säker. Inga annonser.